Behandlingar

Jag kan in nuläget inte erbjuda några behandlingar men ha koll på mina fb/insta-konto för uppdateringar!

Yogamassage

Yogamassage är en dynamisk och djupgående behandling med rötter i yoga och ayurveda och helhetsperspektivet är centralt. Massage och yogabaserad stretching stimulerar kroppen att återgå till sin naturliga hälsa och vitalitet. Behandlingsformen når de djupare bindvävsstrukturerna, påverkar och öppnar upp hela kroppen.
Du får förbättrad rörlighet, bättre hållning, ökad syresättning och bättre cirkulation. Assisterad stretching hjälper dig att öppna upp och slappna av djupare än normalt. Yogamassage motverkar bl.a. rygg- och nackproblem, huvudvärk, ischias, besvär från skuldror, höfter, knän och fotleder, hormonstörningar, matsmältningsproblem samt stress- och sömnproblem.
Behandlingen utförs på madrass på golvet, du har endast trosor/kalsonger på dig och handdukar/sjalar värmer de delar som inte behandlas. Kroppen mjukas upp med massage, därefter hjälps du in i yogastretchar då du är mjuk och avslappnad. Terapeuten använder både händer och fötter under behandlingen. Sesamolja används vid behandlingen vilket ökar blodcirkulationen och stödjer utrensningen av gifter. Hela kroppen behandlas alltid och som avslutning får du en avslappnande ansikts- och huvudmassage.

75 min, 850 kr 

Avsätt alltid ca 15 min extra utöver behandlingens tid.

 

Abhyanga

Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm olja och även här är helhetsperspektivet centralt. Behandlingen inleds med sittande ansikts/huvud- och nack/ryggmassage, därefter får du ligga på massagebänk. Hela kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen både renar kroppen, balanserar lymfsystemet och det endokrina systemet samt försätter kroppen i djupavslappning. Den både skyddar och smörjer in huden, dessutom mjukar den upp både muskler och stela leder. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser samt under hösten och vintern. Jag använder alltid sesamolja som bas och tillsätter eteriska oljor som anpassas efter dina behov.
Det används en del olja under behandlingen så ta på dig kläder som du inte är så rädd om. Ha gärna mössa eller annat att ta på huvudet efteråt.

75 min, 850 kr 

90 min, 1050 kr (I den här härligt, långa varianten får du lite mer av allt helt enkelt och som avslutning lite extra massage för nacke, huvud och ansikte.)

Avsätt alltid ca 15 min extra utöver behandlingens tid.

 

Ayurvedisk huvud- och ansiktsmassage

Denna behandling är djupt avslappnande och innefattar huvud, ansikte, nacke och skuldror samt hand/underarms- och fot/underbensmassage. Behandlingen stimulerar centrala nervsystemet till avslappning, ökar cirkulationen och stödjer avsöndring av slaggprodukter. Den löser upp spänningar i huvud, nacke, axlar och ansiktets muskulatur, regenererar huden och stimulerar hårväxten.

I huvudet finns hjärnan, som är den största delen av centrala nervsystemet, och fyra av våra sinnen – syn (ögon), lukt (näsa), hörsel (öron) och smak (mun) och vi utsätts ständigt för intryck. Nacken och skuldrorna, som bär upp huvudet, är ofta områden där det finns spänningar och värk. Ansiktet är den del av kroppen vi ständigt visar för omgivningen och också där våra känslor återspeglas tydligast. Flera av våra sinnen är placerade där och det mesta av vår kommunikation sker via ansiktet. Mjukt ansikte – mjukt sinne – mjuk kropp.

Behandlingen inleds sittande där du får skalpmassage och massage av nacke och axlar. Du får ta av dig tröjan men har en handduk runt framsidan av överkroppen. Du får därefter lägga dig tillrätta på en massagebänk. Du får först fotmassage, därefter handmassage och behandlingen avslutas med den djupt avslappnande ansiktsmassagen. Bra att ha mjuka, oömma kläder och gärna byxor som går att dra upp till knäna om du inte vill ta av dem.

Behandlingen utförs med sesamolja och förutom massagens fördelar får du en fin hårinpackning av oljan.

Tänk på att du blir oljig i håret, så en scarf eller mössa är bra att ta med för hemfärd.

60 min, 650 kr Nacke, skuldror, huvud, ansikte samt lättare hand- och fotmassage

Avsätt alltid ca 15 min extra utöver behandlingens tid.

 

Shirodhara

Shirodhara är en lugn, avslappnande och avstressande behandling som balanserar hela nervsystemet.

Behandlingen inleds med huvudmassage och avslutas med en varm oljeström som sakta rinner fram och tillbaka på pannan. Efter behandlingen får du ligga kvar på bänken en stund, djupt avslappnad.

Du ligger helt stilla på en massagebänk så behandlingen passar inte dig som inte kan ligga på rygg under längre tid.

Du kommer bli rejält oljig i håret så tänk på att det kan komma lite på kläderna. Ha gärna med en scarf eller mössa att ta på efter behandlingen.

45 min, 600 kr

Avsätt alltid ca 15 min extra utöver behandlingens tid.